De blauwe as bedreigd

De blauwe as bedreigd

Almere is fameus om de blauwe as, de vaarweg van Almere Haven via de Noorderplassen naar het Markermeer. Je vaart door de stad en de prachtige natuur. Helaas, Recycling bedrijf “De Vijfhoek” is van plan een overslag locatie te bouwen bij Blocq van Kuffeler. De bestemming van het gebied is natuur en toerisme en in 2014 vastgesteld en de plannen zijn daarmee dus in strijd. Desalniettemin zijn er al veel voorbereidende onderzoeken uitgevoerd en vertrouwt men er dus op dat dit door kan gaan. Wanneer deze plannen doorgang vinden wordt het gebied zéér onaantrekkelijk voor toerisme. De groene corridor die de Lepelaarsplassen verbindt met de Oostvaardersplassen zal door het zware vrachtwagens ernstig worden beschadigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: