De Vijfhoek zet de nieuwbouw van de betoncentrale door

De Vijfhoek zet de nieuwbouw van de betoncentrale door

Nadat in december de bouw van de nieuwe betoncentrale was stilgelegd omdat De Vijfhoek ondanks het ontbreken van een vergunning toch al begonnen was met de bouw daarvan hebben ze de aanvraag voor wijziging van de omgevingsvergunning ingetrokken. Vervolgens hebben ze een nieuwe vergunning aangevraagd bij de omgevingsdienst die wel binnen de bestaande vergunning valt. Op basis daarvan is de bouw nu voortgezet. De toekenning van de nieuwe vergunning is razendsnel gegaan en geheel in stilte. Wij vragen ons een aantal dingen af:

  • Klopt de toekenning van de vergunning door de Omgevingsdienst?
  • Houdt De Vijfhoek zich aan de nieuwe vergunning of bouwen ze toch volgens het oorspronkelijke plan?
  • Nu het oorspronkelijke plan is ingetrokken, heeft De Vijfhoek nog steeds recht op de toegekende prijs van 3 miljoen gemeenschapsgeld voor een NIET vernieuwende betoncentrale (zie de rapportages van Omroep Flevoland)?

De VVD heeft in de Raad aangegeven dat er geen koppeling is tussen de wijziging van de omgevingsvergunning en de bouw van de haven voor De Vijfhoek. Nog even en de nieuwe gigantische betoncentrale staat er en kan dan niet concurreren met de reeds bestaande betoncentrale. Dit vanwege het feit dat al het materiaal over de weg aangevoerd moet worden. Gezien de persoonlijke banden die tussen de VVD en De Vijfhoek bestaan denken wij dat de VVD er alles aan zal doen om de haven er alsnog te laten komen.

Grote onderdelen van de betoncentrale komen aan


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: