De Blocq van Kuffeler: cultureel icoon van Almere of puinbak?

De Blocq van Kuffeler: cultureel icoon van Almere of puinbak?

Alle raadsleden van Almere ontvangen deze nieuwsbrief over de culturele sector in Almere van het Directie Overleg Culturele instellingen Almere (DOCA). Omdat cultuur de gemeente aantrekkelijk maakt als vestigingsplaats voor bedrijven en dient als trekpleister voor toeristen en geïnteresseerde bewoners.

De Blocq van Kuffeler kan een cultureel icoon worden voor Almere. De ultieme plek waar we het verhaal van Almere vertellen. Want het startte allemaal bij het gemaal en het werkeiland de Blocq. Laten we dit culturele erfgoed koesteren en aanvullen met een culturele toeristische trekpleister. Zoals bijvoorbeeld een museum met het verhaal van Almere.

De gemeente heeft nú de kans om landelijk te laten zien wat een prachtstad Almere is. We hopen dat zij hier wijze keuzes in maakt en dat een overslag terrein in dit cultuurhistorische gebied niet aan de orde zal zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: